ParelloopRunners

De ParelloopRunners vormen samen de gezelligste, grootste en best begeleide hardloopgroep in de regio Parkstad Limburg. 

Wat ons bindt is het samen gezond willen bewegen, het sociale gebeuren, de gezellige sfeer, deskundige trainers én de Parelloop Brunssum.

Bij ons kan iedereen die wil (leren) hardlopen terecht. We hebben een groep voor beginners die nog helemaal geen ervaring met het hardlopen hebben. Wij hebben ook groepen, voor alle leeftijden, waarin wordt getraind voor 5 of 10 km afstand of zelfs voor een halve of hele marathon.

De Parelloop Brunssum is ónze wedstrijd. Wij helpen mee met de organisatie en/of we doen er zelf actief aan mee. 

Wie organiseert dit?

De organisatie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Stichting Parelloop, maar de echte actie ligt bij de trainers. Een vast team van ruim 10 trainers staat wekelijks klaar om de trainingen te verzorgen.

Is er een hardloopevenement aan verbonden?

De Parelloop staat centraal in ons jaarprogramma. Daar doen we bijna allemaal aan mee. Dat hoeft overigens niet, als je alleen maar samen wilt trainen, dan kan dat ook.

Naast de Parelloop bezoeken we jaarlijks ook andere wedstrijden. De wedstrijden in de regio staan standaard op onze kalender, maar daarnaast staan ook de grote Nederlandse Marathons bij een aantal van onze lopers op het programma. De Marathon van Rotterdam, waar wij een samenwerkingsverband mee hebben, bezoeken  we jaarlijks met een grote groep. We organiseren hiervoor zelfs trainingslopen en een busreis en maken er samen een gezellig uitstapje van.

Waar en wanneer trainen we?

Twee keer per week worden gezamenlijke trainingen georganiseerd. 

Iedere zaterdagochtend vindt van 09.00 – 10.00 uur de wekelijkse centrale training in het Emmapark Brunssum plaats; we verzamelen op de parkeerplaats van de GAMMA (Pijler 38, 6446 AX Brunssum).

Op woensdagavond van 18.30 – 19.30 uur wordt door een kleinere groep samen getraind op het terrein van Adelante in Hoensbroek (Zandbergsweg); hier verzamelen we op de parkeerplaats (meteen rechts in de hoek).

Is er begeleiding?

Er wordt getraind in verschillende niveaugroepen, allemaal onder leiding van ervaren, deskundige trainers.

Een  aantal trainers is daarnaast ook fysiotherapeut en zij kunnen dan ook – als nodig – ter plekke adviseren.

Tweemaal per jaar wordt door een cardioloog, samen met ons eigen medisch team, een medische quick scan (risico-analyse) gedaan. Dit is voor nieuwkomers een must, maar ook de overige ParelloopRunners laten zich graag regelmatig even testen. Heel verstandig!

Wat kost het?

De starterscursus, het Parelloop Runnning Project, kost 40 euro. Dit is een 12 weken programma, inclusief een medische quick scan, een info-bijeenkomst, trainingsschema en een origineel Parelloop Running shirt. Na afronding van het project kan deelname aan de trainingen worden gecontinueerd voor een maandelijkse bijdrage van 5 euro. Je vervolgt de training dan in een van de – best bij jou passende – niveaugroep.

Wie kan meedoen? 

Iedereen kan meedoen! Jong en oud, dik en dun, langzaam en snel ……..

Er is geen ervaring vereist, maar als je die wel hebt, is er voor jou ook beslist een groep waarin je goed uitgedaagd wordt.

Wil je afvallen, je conditie op peil brengen, gezellig sportief bezig zijn of wedstrijden lopen? Iedereen is van harte welkom. 

En overigens, jeugd t/m 16 jaar mag gratis deelnemen.

Je bent van harte welkom!

MEER INFORMATIE?

prp@parelloop.nl / 06-18172138